Obserwuj nas na:
Dieta.Pacjenci.pl > Aktualności

Aktualności

hemoroidy
Hemoroidy czy rak odbytu - jak je odróżnić? Objawy mogą być mylące
SIBO
Zespół SIBO - skąd się bierze? Z jakimi chorobami może być związany?
kapsułka endokopowa
Jak przebiega badanie kapsułką endoskopową i jak się do niego przygotować?
bratek
Bratek to nie tylko roślina ozdobna. Jakie ma właściwości zdrowotne?
fast food
Profilaktyka udaru mózgu – jakie produkty spożywcze zwiększają ryzyko udaru?
mleko
Wrzody żołądka i dwunastnicy - Mleko pomaga czy szkodzi? Pytamy specjalistę
biała herbata
Jakie są właściwości białej herbaty? Czym się różni biała herbata od zielonej?
zielona herbata
5 najcenniejszych właściwości zielonej herbaty
jajka
Ile można jeść jajek dziennie? Czy warto włączyć jaja do codziennej diety?
konfitura
Czy pasteryzacja "zabija" witaminę C? Jaka jest najlepsza metoda utrwalania żywności?
babka płesznik
Babka płesznik - ulubiona roślina proktologów. Jaką rolę odgrywa w leczeniu hemoroidów?
kolagen
Kolagen - białko młodości. W jakich produktach spożywczych go szukać?
owady
Wartości odżywcze owadów. Czy owady mogą zastąpić mięso?
mleko
Czy mleko bez laktozy jest zdrowsze? Czy warto zrezygnować z laktozy?
biocam
Przełomowa polska kapsułka endoskopowa - czym się wyróżnia? Tłumaczy prezes BioCam
uchyłki jelita
Uchyłki jelita grubego. Kiedy trzeba je leczyć?
pomidory
4 ważne powody, dla których warto jeść pomidory i przetwory pomidorowe
ogórki kiszone
Dlaczego warto jeść ogórki kiszone? To samo zdrowie!
herbata
Czy herbata z cytryną jest szkodliwa? Wszystko zależy od sposobu jej przygotowania
bakteria
Helicobacter pylori – bakteria powodująca chorobę wrzodową. Skąd się bierze?
dieta
Dieta przeciwzapalna - Co jeść, a czego unikać w codziennym jadłospisie?
ser
Czy ser żółty jest zdrowy? Jak odróżnić prawdziwy ser od wyrobu seropodobnego?
kac
Trzy największe mity na temat kaca, w które wierzymy. To przez nie jest gorszy i może trwać dłużej
czekolada
Gorzka czekolada jako zdrowy zamiennik słodyczy. Dlaczego warto ją jeść?
figura
Tak odróżnisz nadwagę od otyłości. Wiele osób błędnie je ze sobą myli
kawa
Smaczniejsza i zdrowsza kawa, czyli 5 naturalnych dodatków do kawy. Dodają smaku, a nie kalorii
witamina D
Co blokuje działanie witaminy D? Z czym ją przyjmować, a z czym nie?
gluten
Czy gluten jest szkodliwy dla każdego? Cała prawda o glutenie
hemoroidy
Joanna Kamińska Hemoroidy czy rak odbytu - jak je odróżnić? Objawy mogą być mylące
Czytaj więcej >
SIBO
Joanna Kamińska Zespół SIBO - skąd się bierze? Z jakimi chorobami może być związany?
Czytaj więcej >
kapsułka endokopowa
Joanna Kamińska Jak przebiega badanie kapsułką endoskopową i jak się do niego przygotować?
Czytaj więcej >
bratek
Joanna Kamińska Bratek to nie tylko roślina ozdobna. Jakie ma właściwości zdrowotne?
Czytaj więcej >
fast food
Joanna Kamińska Profilaktyka udaru mózgu – jakie produkty spożywcze zwiększają ryzyko udaru?
Czytaj więcej >
mleko
Joanna Kamińska Wrzody żołądka i dwunastnicy - Mleko pomaga czy szkodzi? Pytamy specjalistę
Czytaj więcej >
biała herbata
Joanna Kamińska Jakie są właściwości białej herbaty? Czym się różni biała herbata od zielonej?
Czytaj więcej >
zielona herbata
Joanna Kamińska 5 najcenniejszych właściwości zielonej herbaty
Czytaj więcej >
jajka
Joanna Kamińska Ile można jeść jajek dziennie? Czy warto włączyć jaja do codziennej diety?
Czytaj więcej >
konfitura
Joanna Kamińska Czy pasteryzacja "zabija" witaminę C? Jaka jest najlepsza metoda utrwalania żywności?
Czytaj więcej >
babka płesznik
Joanna Kamińska Babka płesznik - ulubiona roślina proktologów. Jaką rolę odgrywa w leczeniu hemoroidów?
Czytaj więcej >
kolagen
Joanna Kamińska Kolagen - białko młodości. W jakich produktach spożywczych go szukać?
Czytaj więcej >
owady
Joanna Kamińska Wartości odżywcze owadów. Czy owady mogą zastąpić mięso?
Czytaj więcej >
mleko
Joanna Kamińska Czy mleko bez laktozy jest zdrowsze? Czy warto zrezygnować z laktozy?
Czytaj więcej >
biocam
Klaudia Piechocka Przełomowa polska kapsułka endoskopowa - czym się wyróżnia? Tłumaczy prezes BioCam
Czytaj więcej >
uchyłki jelita
Klaudia Piechocka Uchyłki jelita grubego. Kiedy trzeba je leczyć?
Czytaj więcej >
pomidory
Joanna Kamińska 4 ważne powody, dla których warto jeść pomidory i przetwory pomidorowe
Czytaj więcej >
ogórki kiszone
Joanna Kamińska Dlaczego warto jeść ogórki kiszone? To samo zdrowie!
Czytaj więcej >
herbata
Joanna Kamińska Czy herbata z cytryną jest szkodliwa? Wszystko zależy od sposobu jej przygotowania
Czytaj więcej >
bakteria
Joanna Kamińska Helicobacter pylori – bakteria powodująca chorobę wrzodową. Skąd się bierze?
Czytaj więcej >
dieta
Joanna Kamińska Dieta przeciwzapalna - Co jeść, a czego unikać w codziennym jadłospisie?
Czytaj więcej >
ser
Joanna Kamińska Czy ser żółty jest zdrowy? Jak odróżnić prawdziwy ser od wyrobu seropodobnego?
Czytaj więcej >
kac
Joanna Kamińska Trzy największe mity na temat kaca, w które wierzymy. To przez nie jest gorszy i może trwać dłużej
Czytaj więcej >
czekolada
Joanna Kamińska Gorzka czekolada jako zdrowy zamiennik słodyczy. Dlaczego warto ją jeść?
Czytaj więcej >
figura
Joanna Kamińska Tak odróżnisz nadwagę od otyłości. Wiele osób błędnie je ze sobą myli
Czytaj więcej >
kawa
Joanna Kamińska Smaczniejsza i zdrowsza kawa, czyli 5 naturalnych dodatków do kawy. Dodają smaku, a nie kalorii
Czytaj więcej >
witamina D
Joanna Kamińska Co blokuje działanie witaminy D? Z czym ją przyjmować, a z czym nie?
Czytaj więcej >
gluten
Joanna Kamińska Czy gluten jest szkodliwy dla każdego? Cała prawda o glutenie
Czytaj więcej >
hemoroidy
Hemoroidy czy rak odbytu - jak je odróżnić? Objawy mogą być mylące
SIBO
Zespół SIBO - skąd się bierze? Z jakimi chorobami może być związany?
kapsułka endokopowa
Jak przebiega badanie kapsułką endoskopową i jak się do niego przygotować?
bratek
Bratek to nie tylko roślina ozdobna. Jakie ma właściwości zdrowotne?
fast food
Profilaktyka udaru mózgu – jakie produkty spożywcze zwiększają ryzyko udaru?
mleko
Wrzody żołądka i dwunastnicy - Mleko pomaga czy szkodzi? Pytamy specjalistę
biała herbata
Jakie są właściwości białej herbaty? Czym się różni biała herbata od zielonej?
zielona herbata
5 najcenniejszych właściwości zielonej herbaty
jajka
Ile można jeść jajek dziennie? Czy warto włączyć jaja do codziennej diety?
konfitura
Czy pasteryzacja "zabija" witaminę C? Jaka jest najlepsza metoda utrwalania żywności?
babka płesznik
Babka płesznik - ulubiona roślina proktologów. Jaką rolę odgrywa w leczeniu hemoroidów?
kolagen
Kolagen - białko młodości. W jakich produktach spożywczych go szukać?
owady
Wartości odżywcze owadów. Czy owady mogą zastąpić mięso?
mleko
Czy mleko bez laktozy jest zdrowsze? Czy warto zrezygnować z laktozy?
biocam
Przełomowa polska kapsułka endoskopowa - czym się wyróżnia? Tłumaczy prezes BioCam
uchyłki jelita
Uchyłki jelita grubego. Kiedy trzeba je leczyć?
pomidory
4 ważne powody, dla których warto jeść pomidory i przetwory pomidorowe
ogórki kiszone
Dlaczego warto jeść ogórki kiszone? To samo zdrowie!
herbata
Czy herbata z cytryną jest szkodliwa? Wszystko zależy od sposobu jej przygotowania
bakteria
Helicobacter pylori – bakteria powodująca chorobę wrzodową. Skąd się bierze?
dieta
Dieta przeciwzapalna - Co jeść, a czego unikać w codziennym jadłospisie?
ser
Czy ser żółty jest zdrowy? Jak odróżnić prawdziwy ser od wyrobu seropodobnego?
kac
Trzy największe mity na temat kaca, w które wierzymy. To przez nie jest gorszy i może trwać dłużej
czekolada
Gorzka czekolada jako zdrowy zamiennik słodyczy. Dlaczego warto ją jeść?
figura
Tak odróżnisz nadwagę od otyłości. Wiele osób błędnie je ze sobą myli
kawa
Smaczniejsza i zdrowsza kawa, czyli 5 naturalnych dodatków do kawy. Dodają smaku, a nie kalorii
witamina D
Co blokuje działanie witaminy D? Z czym ją przyjmować, a z czym nie?
gluten
Czy gluten jest szkodliwy dla każdego? Cała prawda o glutenie
Dieta.Pacjenci.pl
Obserwuj nas na: