Obserwuj nas na:
Dieta.Pacjenci.pl > właściwości rabarbaru

Właściwości Rabarbaru

Rabarbar, lemoniada rabarbarowa
01.05.2024 12:04 Rabarbarowa lemoniada na oczyszczenie jelit. Prosty przepis na pyszny rarytas do grilla

Sezon na rabarbar czas start. Ogonki liściowe rabarbaru zbiera się od początku maja do końca czerwca, najwcześniej w drugim roku po posadzeniu. Te najlepsze do spożycia łodygi liczą sobie od 3 do 5 tygodni. Rabarbar ma mnóstwo składników odżywczych. Jedząc tę roślinę, dajemy naszemu organizmowi duże ilości potasu czy fosforu. Rabarbar ma również działanie przeciwzapalne, pomaga na jelita i leczy rany. Z łatwością można wyczarować z niego wiele słodkości czy napojów. My proponujemy pyszną i orzeźwiającą lemoniadę rabarbarową.

Dieta.Pacjenci.pl
Obserwuj nas na: